Mojszejev, Trilok Gurtu és Parasztbecsület!

Fergeteges produkciók a Győri Tavaszi Fesztiválon!

Március 20-án kezdődik a tavaszi fesztivál győri kéthetes programsorozata : fellép a Mojszejev Balett, ütőegyüttesével az indiai Trilok Gurtu, Mascagni Parasztbecsület című operájának koncertelőadását pedig a Nemzeti Énekkar szólaltatja meg.

2009.03.05 15:20MTI

A telet temető és a tavaszt váró rituális játékot szabadtéren, a belvárosi utcákban, tereken mutatják be. A vidám előadás a városlakók figyelmét kívánja felkelteni a fesztivál programjai iránt. A fesztivál gerincét a zenei rendezvények alkotják. 

A Csík zenekar Dresch Mihály közreműködésével március 24-én ad koncertet. Két nappal később Bakacsi Béla zenés estjére kerül sor Azok a '60-as évek címmel. A tavaszi program kiemelkedő eseményének ígérkezik a Győri Nemzetközi Ütős Fesztivál, amelynek ezúttal tizedik alkalommal ad otthont a Rába-parti város. 

Március 26. és 28. között számos együttest, köztük a magyar Ritmo Samba Batucadát, a világ élvonalában számon tartott indiai születésű Trilok Gurtut és nemzetközi csapatát, továbbá két magyar és két amerikai ütős alkotta kvartett hangversenyét, illetve a grazi Studio Percussion koncert show-ját hallhatják-láthatják az érdeklődők. 

Az Edda együttes március 29-én, Zorán április 2-án vendégszerepel Győrött.

Mojszejev

A tánc szerelmeseinek március 25-én az Igor Mojszejev Balett műsorát, a színházkedvelőknek Örkény István Macskajátékát és Bernard Slade Jövőre, veled ugyanitt című vígjátékát kínálják a szervezők budapesti művészek előadásában március 31-én, illetve április 4-én. 

A Parasztbecsület című Mascagni-opera koncertelőadásán közreműködik Wiedemann Bernadett, Alexandru Agache, Schwartz Lúcia, Sánta Jolán és Miroslav Dvorsky. 

A Nemzeti Énekkart Antal Mátyás karigazgató, a győri filharmonikusokat Medveczky Ádám karnagy vezényli. A produkciót árpilis 4-én mutatják be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.