Vidám tavaszvárás a válság ellnére is!

Gőzerővel közeledik a Budapesti Tavaszi Fesztivál!

A világgazdasági válság ugyan érintette, de nem törte meg a Budapesti Tavaszi Fesztivál lendületét, amely idén március 20. és április 5. között a legnagyobb hazai és külföldi művészekkel hozza el a tavaszt!

2009.02.26 18:10ma.hu
Trey McIntyre Project

- "Rászorulunk erre a vidámság- és tavaszvárásra" - mondta Schneider Márta kulturális szakállamtitkár a világgazdasági válságra utalva. 

Kiemelte, hogy a fesztivál programjainak egy része minden évben egy adott zeneszerző vagy évforduló köré szerveződik: ezúttal Haydn kap reflektorfényt. A Vasúttörténeti Parkban például a zeneszerző különleges operája, a Philemon és Baucis magyarországi bemutatóját láthatjuk Kovalik Balázs rendezői tolmácsolásában, míg az Orfeusz és Euridiké, avagy a filozófus lelke című Haydn-opuszt Fischer Ádám vezényletével Zsótér Sándor állítja színpadra a Magyar Állami Operaházban.
 
A számos Haydnhoz kapcsolódó produkció mellett - amelyek közül kiemelkedik Perényi Miklós gordonkaművész és a Liszt Ferenc Kamarazenekar március 31-i Haydn-estje - természetesen más műfajok is szóhoz jutnak az április 5-ig tartó fesztiválon. 

Az április elején fellépő Nigel Kennedy, az egy rocker elánjával a húrok közé csapó hegedűvirtuóz ezúttal a jazz terén mutatja meg, hogy nem ismer lehetetlent, a világhírű, szintén hegedűs fiatal tehetség, Joshua Bell pedig a Camerata Salzburg közreműködésével Csajkovszkij és Beethoven szellemét idézi elénk.

Trey McIntyre Project

A Nemzeti Színházzal közösen életre hívott Nemzetközi Színházi Fesztivál egyik legérdekesebb színfoltjának ígérkezik Marx A tőke című műve első kötetének színrevitele a Düsseldorfer Schauspielhaus és a Rimini Protokoll előadásában. 

A nemzetközi együttműködés jegyében az idei esemény díszvendége Csehország lesz, ezáltal az ország kultúrája a fiatal képzőművészek munkáitól kezdve a filmművészeten át egészen a zenéig számos program révén válik megismerhetővé.
 
Anyagi okokból idén elmarad a fesztivált hagyományosan kísérő Budapest Fringe Fesztivál, vigaszként a Fringe+ elnevezésű rendezvény a Fringe korábbi fellépőivel, 125 előadással április 3. és 5. között a Millenáris Parkba várja az érdeklődőket.

Forrás: btf.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.