True Stories a Művészetek Palotájában!

Ausztrália egyik legeredetibb Táncszínháza a BTF-en!

A Bangarra Táncszínház Ausztrália egyik leginnovatívabb tánctársulata, amely az ausztráliai és a Torres Strait-szigeti őslakosok hagyományainak és a kortárs irányzatoknak az ötvözésével sajátos ausztrál táncnyelvet hozott létre.

2009.03.02 18:40ma.hu

Ők lépnek fel a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében április 3. és 5. között a Müpában. A bangarra szó jelentése a New South Wales államban élő wiradjerik nyelvén: tüzet gyújtani, illetve tűzgyújtás.
 
Így került a Bangarra Táncszínház logójába a Torres Strait-szigeti harcosok fejdísze és az ausztráliai, valamint a szigetlakó bennszülöttek lándzsája mellé a láng is. A Bangarra Táncszínház produkcióinak különlegességét az őslakosság kultúrájához, a gyökerekhez való tudatos és töretlen hűség adja. 

A nemzetközi élvonalba tartozó, a világ rangos rendezvényein rendszeresen szereplő együttes célja az ausztrál bennszülött kultúrák és a kortárs művészeti kifejezésformák közötti kapcsolat ápolása és kiaknázása, a hagyomány integritásának megőrzése, a táncban rejlő végtelen inspirációs forrás kiaknázása, és az ebből eredő új táncszínházi forma megteremtése. Törekvéseik sikerét nemzetközi elismertségük, előadásaik óriási visszhangja is igazolja.

2009. április 3. Művészetek Palotája - Fesztivál Színház, 19.00 

Bangarra Táncszínház: True Stories 

Koreográfia: Frances Rings, Elma Gada Kris 

Közreműködik: Waangenga Blanco, Perun Bonser, Jhuny-Boy Borja, Deborah Brown, Yolande Caroline Brown, Tara Gower, Elma Gada Kris, Daniel Riley Mckinley, Leonard Mickelo, Katina Olsen, Sidney James Saltner, Jasmin Sheppard, Smilar Sinak, Patrick Richard Thaiday 

Művészeti vezető: Stephen George Page 
Balettmester: William John Pengelly 
Technikai vezető: Neil Fisher

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.