A kiállítás a mozdulat szépségét mutatja be!

Határok nélkül- Táncfotó Kiállítás a Szabó Ervin könyvtárban!

Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye ezúttal egy olyan fotókiállításnak ad otthont, amely a mozdulat szépségét hivatott bemutatni. A február 26-ai megnyitón Góbi Rita Társulata lép fel.

2009.02.25 17:45ma.hu

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye ad otthont február 26-tól egy olyan fotókiállításnak, amely a mozdulat szépségét próbálja minél változatosabban, több alkotó szemszögéből bemutatni. A zene mellett a könyvtár a táncművészet gondozója is, hiszen a Dienes Tánctörténeti Gyűjtemény az ő birtokukban van, ezért is kezdeményezték a kiállítás létrejöttét. 

Négy, különböző szakmai háttérrel rendelkező művész munkáit mutatják be: Kerekes Emőke (Budapest), Lidija Antonovic (Belgrád), Bese Zoltán (Budapest) és Molnár Edvárd (Szabadka) képeit tekinthetik meg a látogatók. Mindegyik alkotó évek óta készít táncfotókat, az egyetlen kivétel Bese Zoltán. 

Ő a koncertfotózás világából 2007-ben kezdett a táncszínpadok felé is nyitni, ami sikeres vállalkozásnak bizonyult, hiszen azóta jobbnál jobb helyezéseket gyűjt be nemzetközi fotóversenyeken. 

Megnyitó: 2009. február 26. 18.30 
Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteménye (Budapest, VIII. Ötpacsirta u. 4.) 

A kiállítás megtekinthető a könyvtár nyitvatartási idejében. Hétfő - péntek: 10-20 szombat: 10-16

A kiállítást megnyitja: Kővágó Zsuzsa tánctörténész és Góbi Rita Társulata!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.