Fényképükkel ellátott bélyegeket bocsánatanak ki!

Nyalja le Nicole Kidmant és Cate Blanchettet! Bélyegre kerültek az Oscar-díjas ausztrálok!

Négy Oscar-díjas ausztrál színművészt tesznek halhatatlanná az ország postájánál: fényképükkel ellátott bélyegeket bocsánatanak ki. A négy kiválasztott Nicole Kidman, Cate Blanchett, Russell Crowe és Geoffrey Rush - őket tartják az év legendáinak.

2009.02.04 19:00ma.hu

A posta 1997 óta ad ki bélyegsorozatot évente az év legendájának választott hírességekről. Korábban volt, hogy sportolóé lett az elismerés; idén azért döntöttek a négy színész mellett, mert "nagyban hozzájárultak Ausztrália szórakoztatóiparához és kultúrájához".
 
- „ Cate Blanchett, Russell Crowe, Nicole Kidman és Geoffrey Rush már ismert nevek. A bélyegekkel megköszönjük azt, hogy népszerűsítették Ausztrália identitását és kultúráját" - nyilatkozta Graeme John, az Australia Post menedzsere. 

Kidman, Blanchett, Crowe és Rush 55 centes bélyegeken lesznek láthatók: olyan bélyeget is nyomnak, amin az adott színész civilben és olyat is, amin valamely híres szerepében látható. 

Nicole Kidman egyébként 2003-ban kapott Oscar-díjat Az órákban nyújott alakításáért, Cate Blanchett 2005-ben az Aviátorért, Russel Crowe 2001-ben a Gladiátorért, Geoffrey Rush pedig 1997-ben a Ragyogj!-ért.

- "Millió és millió ausztrál fog nyaldosni már alig várom" - nyilatkozta Cate Blanchett a megtiszteltetésről. 

Nicole Kidman viszont azt várja már nagyon, hogy kislánya nyalja fel a bélyeget egy borítékra, és azt mondhassa: "ez a mamám!". 

- „ Azt szeretném ha gyermekeim is itt laknának, és, ha megtapasztalnák milyen csodálatos hely Ausztrália." - nyilatkozta Kidman szülőhazájáról a Sydney Morning Heraldnak. 

A négy bélyeget Ausztrália nemzeti ünnepén adják ki, amely január 26-án lesz És természetesen Geoffrey Rush is megtisztelve érezte magát annál is inkább, mivel az ő gyerek- és fiatal korában, az ötvenes-hatvanas években "az egyedüli személy, akit bélyegen láthattak, az a királynő volt".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.