Kihirdették a Producers Guild of America Awardsot!

Az amerikai producereknél a Gettó milliomos volt a nyerő!

Az elmúlt hétvégén, január 24-én, szombaton kihirdették a Producers Guild of America Awards, azaz az amerikai producerek díjátadójának elismeréseit. A legjobb film a tíz Oscarra jelölt Gettó milliomos lett.

2009.01.26 16:30ma.hu

Danny Boyle Gettó milliomos című filmje győzelmével olyan filmeket ütött ki a nyeregből, mint a Milk, 2008 legsikeresebb alkotása, A sötét lovag, a 13 Oscar-díjra jelölt Benjamin Button különös élete és a Frost/Nixon. 

A PGA díjai jó előrejelzéssel szolgálhatnak a február 22-én átadandó Oscar-díjakat illetően, a Gettó milliomosnak ráadásul nem ez az első diadala a januári-februári nagy díjátadó szezonban: korábban a Golden Globe-on négy kitüntetést zsebelt be.
 
A Golden Globe-gála másik nagy nyertese, a John Adams című minisorozat itt is diadalmaskodott, de díjat nyert a Mad Men - Reklámőrültek, a 30 Rock, a The Colbert Report, a WALL-E és a Man on Wire című dokumentumfilm is, amely egy francia férfiról szól, aki 1974-ben átsétált a New York-i ikertornyok közé kifeszített kötélen.
 
A Producers Guild of America Awards 2009 győztesei és jelöltjei:

A legjobb nagyjátékfilm: Gettó milliomos 

A legjobb animációs film: WALL-E 

A legjobb dokumentumfilm: Man on Wire 

A legjobb tévéfilm: John Adams 

A legjobb vígjátéksorozat: 30 Rock 

A legjobb drámasorozat: Mad Men Reklámőrültek 

A legjobb nem-fikciós tévéműsor: 60 Minutes 

A legjobb élő szórakoztató tévéshow/vetélkedő: The Colbert Report

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.