Megvannak a nyertesek!

Ők lettek az Opera News Awards 2008 díjasai

Natalie Dessay és Renée Fleming szopránénekesnők, Marilyn Horne mezzoszoprán, Sherrill Milnes bariton énekes és John Adams zeneszerző részesülnek idén a zenei világban nagy tekintélynek örvendő Opera News Awards díjban.

2008.08.07 15:50ma.hu
John Adams és Renée Fleming

Az elismerést a Metropolitan Opera társulatának lapja ítél oda évről évre. 

Natalie Dessay
francia énekesnő az elmúlt szezonban "felvillanyozó koloratúrteljesítményt" nyújtott az Opera News szakértői szerint, a kétszeres Grammy-díjas Renée Fleming "hangi intelligenciájával" és "zenei gráciájával" érdemelte ki az elismerést, Marilyn Horne a szaklap jellemzésében "sokoldalú művész" "fénylő mezzoszoprán hangszínnel". Sherrill Milnes pedig "művészi integritásával" tűnt ki. 

John Adams amerikai zeneszerzőnek - aki egyebek között a Nixon Kínában és a Klinghoffer halála című, jelenkori világpolitikai témákat feldolgozó operáival vált ismertté - új művel jelentkezik ősszel: a Metropolitan októberben mutatja be Doctor Atomic című operáját. 

A díjakat november 16-án adják át a New York-i Plaza hotelben rendezendő ünnepségen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.