Jubileumi előadások után európai turné!

Sikersorozat a Jégszínházban - Pinokkió és Zorró!

A világhírű Jégszínház társulata a jubileumi előadások után európai turnéra készül. A gyerekek nagy kedvence, a Pinokkió és a kalandos hős, Zorró jégmeséje is januárban jubilál. Alig tértek haza horvátországi és törökországi turnéjukról, máris újabb európai turnéra készülnek.

2009.01.12 23:30ma.hu

A kalandokban bővelkedő Zorró legendája a gyerekek nagy kedvence. Ezt mutatja az is, hogy amióta műsorra tűzték, teltházzal megy a produkció. A Zorró a hazai világpremiert követően a horvátországi és törökországi közönség előtt aratott hatalmas sikert.
 
A Jégszínház társulata a bátor hős jégre vitt változatát 100. alkalommal tűzi műsorra január 18-án. Ki ne ismerné a csetlő-botló fabábú, a mindig bajba keveredő Pinokkió történetét? 

Carlo Collodi zenés mesejátéka hozta meg a Jégszínház első nemzetközi sikereit, hiszen Dániában, Angliában és Csehországban is teltház előtt turnéztak a jégre álmodott olasz mesével. A társulat január 25-én 350. alkalommal bújik a mesebeli jelmezekbe és mutatja be varázslatos díszletek között Pinokkió történetét. 

A Jégszínház társulata a Zorró és a Pinokkió jégmeséjét is felújítva mutatja be újra a hazai közönség előtt, így azok is szinte egy teljesen új produkcióval találkoznak, akik még a kőszínházba költözés előtti mesejátékokat látták.
 
A januári és februári előadásokat követően márciusban ismét európai turnéra készül a társulat. Bár nemrég érkeztek haza horvátországi és törökországi turnéjukról, máris meghívást kaptak Ausztriába, illetve Finnországba. 

A Jégszínház társulata a nemzetközi sikereinek köszönhetően felkérést kapott továbbá az Európai Kulturális Városok 2010 rendezvénysorozaton való részvételre is.
 
További információ: www.jegszinhaz.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.