Manchester United-Chelsea 3-0

Arany vasárnap az "álmok színházában"

Sima hazai győzelemmel zárult a Premier League tegnap esti rangadója. A mérkőzés második félidejében már tavalyi formáját mutatta a címvédő.

2009.01.12 09:31nb1.hu

Sem a „Vörös Ördögök”, sem a „Kékek” felkészülése nem volt problémamentes a tegnapi rangadó előtt: gondoljunk csak Cristiano Ronaldo Ferrari-törésére vagy a Chelsea futballistáinak szálláshelyén történt tűzriadóra (ami persze vaklármának bizonyult). Persze a kedvezőtlen előjelek után az előadás akár pozitívan is elsülhet, avagy mindkét csapat kettőzött erővel és maradandó teljesítménnyel próbálta feledtetni a történteket. Sir Alex Ferguson tanítványai vesztett pontok terén már beelőzték a riválisokat, de ennek realizálásához győzniük kellett az Old Traffordon.

A találkozó végig keményre, olykor kegyetlenre sikeredett, ezen a téren egyik fél sem akart a másik adósa maradni (összesen 8 sárga). Az első félidő nagy részében a küzdelem dominált, kevés érdemleges esemény történt, aztán Webb szünetet jelző sípszava előtt Vidic fejese meghozta a hazai vezetést– a szerb egy másodszorra engedélyezett szöglet után bólintott a hálóba.

Ezek után sokan harapós és támadólag fellépő Chelsea-t vártak volna, a mai azonban legfeljebb fogatlan oroszlán volt: Scolari csapatának támadásaiból hiányzott a tervszerűség és a szellemesség. Azt sem mondhatjuk azért, hogy a címvédő fenomenális volt, de az elmúlt hetek gólszegénysége után ezúttal nem maradtak el az újabb találatok: a fordulás után Rooney és Berbatov is eredményes volt.

Úgy tűnik tehát, hogy a rangadóra spórolt a BL-győztes, amely még csak 3. a tabellán, de ha mindkét elmaradt meccsét hozza, akkor az élre áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.