Tteljesen új zenei repertoárral készülnek!

Váczi Eszter önálló estje!

Az elbűvölő énekesnő - miközben lemezén is szorgosan dolgozik - 2008 őszétől az ország legjelentősebb zenei klubjaiban a Váczi Eszter Quartet-tel és egy teljesen új zenei repertoárral ad koncerteket.

2008.11.21 17:30ma.hu
Váczi Eszter

Váczi Eszter azon szerencsés jazz énekesnők közé sorolható Magyarországon, akinek nevét nem csak a kifejezetten jazz iránt rajongók ismerik, hiszen számos műfajban és produkcióban bizonyított. 

A Geszti Péter alapította Jazz+Az-nak köszönhetően egyedi hangjával a populárisabb műfajok kedvelőinek körében is népszerű előadó lett. 

Beryvel
készített Egyedül c. duettje egy évig állt a rádiós játszási listák élén, mindezek mellett a funky-sabb acid-jazzt játszó Szörp zenekarral több teltházas koncertet is adott.

Eszter a könnyedebb jazz mellett annak akusztikus változatát is rendkívüli eleganciával képviseli. Érthető hát, hogy egyenes út vezette őt a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazzének szakára, ahol 2000-ben diplomázott. 

A Váczi Eszter Quartet megalapításával és a szóló album elkészítésével Eszter régi vágya teljesül: akusztikus jazzt énekel klasszikus jazztrió kísérettel.

A műfaj kiválóságait sikerült egy csapattá kovácsolnia: a dalok szerzője, hangszerelője régi kollégája Gátos Iván (zongora), Gátos Bálint basszusgitáron és Mike Zsolt pedig dobokon kíséri. 

A produkció azért is kuriózum a hazai könnyűzenében, mert a saját dalok magyar nyelven, Eszter szövegeivel szólalnak meg a színpadon és a hamarosan megjelenő nagylemezén. A különleges énekhangon túl a dalszövegek mondanivalójából még inkább megismerhetjük az érzékeny és szenvedélyesen elegáns énekesnő legbelső titkait. 

- „Igyekszem minden létező árnyalatát megfogalmazni az érzelmeknek, amelyeket valaha is megéltem. Talán pont ettől lesz egységes a lemez mondanivalója. Széles érzelmi skálán mozog, de mivel a dalszövegszerző végig ugyanaz (vagyis én), történetileg egy ívet fut az egész.” (Váczi Eszter).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.