A Művészetek Palotájában lép fel

December 8-án ismét Budapesten a népszerű portugál jazzénekesnő, Maria Joao!

A nagy páros, Maria Joao és Mário Laginha újra együtt! Az énekes és a zongorista az elmúlt tíz évben már többször bizonyította, mennyire sikeresek, ha összefognak, és ez most sincs másképpen, amikor egy igazi csemegével, a "Chocolate", azaz Csokoládé című albumukkal kedveskednek a rajongóiknak.

2008.11.17 17:59ma.hu

A közönségük számára ez minden bizonnyal valóban nagy ajándék, hiszen Maria Joao és Mário Laginha albumait minden alkalommal nagy várakozás övezi. Utoljára 2004-ben jelentettek meg közös lemezt "Tralha" címmel, azóta mindketten saját útjukat járták.

Mário Laginha elkészítette első szólólemezét, amelyért megkapta a "Cançoes e Fugas" díjat. Emellett tavaly egy trió tagjaként rögzített egy albumot "Espaço" címmel.

Maria Joao eközben régi álmát váltotta valóra, amikor a Brazil énekeskönyvből dolgozta fel kedvenc tradícionális dalait. Az énekes és a zongorista mostani albumán abban a zenei világban kalandozik, amely a leginkább hatással volt mindkettőjükre: a jazz világában.

Az új anyagon saját témákat hallhatunk Mário Laginha szövegeivel, de a klasszikus jazz standardek szintén felcsendülnek a páros egyéni nyelvén és zenei stílusában.

Ezek után elmondhatjuk, hogy egy igazi "jazzes" CD-t tarthatunk majd a jövő év első felében a kezünkben, amelyen a két zenész visszatér a gyökerekhez. Érdekes módon több hangszeres muzsikussal kiegészítve valójában egy quintet játszotta fel a lemezt, amely kísértetiesen hasonlít arra a formációra, amellyel Maria Joao 25 évvel ezelőtt első lemezét készítette.

Az akkori úttörőnek számító formációból csak az énekes és a zongorista ugyanaz, mellettük Julian Argüelles játszik tenor és szopránszaxofonon, Bernardo Moreira nagybőgőn, Helge Norbakken és Alexandre Frazo pedig dobon és percussion hangszereken.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.