Péntek este: Relax

Fellép a fúziós jazz egyik legkiemelkedőbb hazai képviselője

Október 3-án, péntek este kilenckor a fúziós jazz egyik legkiemelkedőbb hazai képviselője, a Relax játszik a Budapest Jazz Clubban. Az épp húsz éve alakult együttes egy nagyobb szünet után újult meg nemrég, most friss lendülettel és két új taggal bővülve zenél.

2008.10.02 18:15ma.hu

A Relax 1988-ban alakult, még ez évben elnyerte az AORTA'88 elnevezésű, akkoriban legjelentősebb országos tehetségkutató verseny jazz-kategóriájának első díját. Ezt a sikert '90-ben megismételte, közben fellépett kis klubokban, művelődési házakban éppúgy, mint jelentős fesztiválokon, belföldön, Ausztriában és Csehszlovákiában is. 

Több ízben szerepelt a Magyar Televízióban, így a 88-as Ki Mit Tud elődöntőjében is. Az ostravai tévé a Přerovi Nemzetközi jazzfesztiválon adott koncertjét vette fel, a Magyar Rádió is több alkalommal készített a zenekarral felvételt, így 1995-ben egy önálló, nyilvános stúdiókoncert keretében. 

A Relax első CD-je 1994-ben jelent meg Butterfly In Dream címmel. 2004-ben a két meghatározó "őstag", Vincze Pál és Németh Zoltán ismét életre keltette a zenekart: az új felállás, amelyben immár Blaskó György dobolt és Bálint Gergely szaxofonozott, napra pontosan 10 évvel a korábbi Relax-felállás utolsó, dunaújvárosi fellépése után, 2005. március 3-án, a budapesti Nyitott Műhelyben mutatkozott be. 2007-ben Somos András fuvolással és Straub Dezső gitárossal az együttes sextetté bővült. 

Ezzel a formációval 2007 decemberében jelent meg a "THIS SIDE UP!" című CD. 

2008. október 3. 21:00 Budapest Jazz Club (Budapest) - Relax; tagjai: Bálint Gergely (alt-, szopránszaxofon), Blaskó György (dob), Németh Zoltán (basszusgitár), Somos András (fuvola), Ifj. Straub Dezső (gitár), Vincze Pál (billentyűs hangszerek)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.