Mike Stern Band koncert!

A világ egyik legjobb jazzgitárosa és együttese Debrecenben!

Világhírű sztárok, műfaji sokszínűség, bő kulturális kínálat, és a közreműködő művészek tehetsége a garancia arra, hogy télen is számos egyedi és megismételhetetlen produkció érkezik Debrecenbe.

2008.10.29 19:00ma.hu

November 6-án este 19:00 órától Mike Stern a világ egyik legjobb jazzgitárosa és csapata ad felejthetetlen koncertet a Kölcsey Központ Nagytermében. Stern az elmúlt két évtized kiemelkedő jazzgitárosa, aki nemcsak a szakma, de a kritika és a közönség egyöntetű elismerését is kivívta. Gitárhangjának egyedisége abban a páratlan képességében rejlik, ahogy a jazz eleganciáját és könnyed virtuozitását a rock energiájával és feszültségteremtő képességével ötvözi. 

A félelmetes technikával rendelkező Stern azon kivételes zenészek közé tartozik, akiknek játéka egyetlen hangból felismerhető. Az 55 éves zenész a Berklee College of Musicon folytatta tanulmányait, majd 22 évesen a Blood, Sweat & Tearsszel játszott. A 70-80-as években olyan sztárokkal lépett fel, mint Jaco Pastorius, Miles Davis vagy Billy Cobham

Első szólólemezét 1986-ban készítette el, ezt azóta további 13 követte, és megszámlálhatatlan jazz felvételen játszott vendégzenészként. Háromszor jelölték Grammy-díjra, a különböző gitármagazinok év végi szavazásain pedig két évtizede töretlenül ott van a dobogósok közt. 

A debreceni koncerten Mike Stern vendége lesz a fusion guru, RANDY BRECKER (trombita, szárnykürt), valamint közreműködik DAVE WECKL (dobok) és C.M. DOKY (nagybőgő, basszusgitár).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.