Semmicske énekek őrzik az időt!

Bognár Szilvia nagyszabású lemezbemutató koncertje decemberben!

Bognár Szilvia nagyszabású lemezbemutató koncertre készül december 3-án 20 órakor a Millenáris Fogadó színpadán. Az eMeRTon-díjas énekesnőnek 2006-ban jelent meg első albuma "Ének őrzi az időt" címmel, amelynek folytatása az újabb őszinte dalokat egybe gyűjtő Semmicske énekek.

2008.11.18 20:30ma.hu

Bognár Szilvia nevével már számtalan helyen találkozhattunk: a Anima Sound System zenekartól kezdve a Makámon át a Szájról Szájra produkcióig, de pályafutását egy sor kiváló lemezen való közreműködés és több rangos szakmai díj fémjelzi.
 
A népdal témára írt kompozíciók színpadra állítása különösen fontos az énekesnő számára: dalaival a hallgató számára a hagyományos paraszti kultúra titkait tárja fel, kincseit pedig szeretné megőrizni és a mai kor emberéhez közelebb hozni.

Az adventi időszak első hetében sorra kerülő koncerten „semmicske énekek” szólalnak majd meg a barátság fontosságáról, a rokonság dicséretéről és a szerelem ezerarcúságáról. 

Szilvi ezt már nemcsak magyar népdalokkal fejezi ki, hanem bolgár, csuvas, és cseremisz népek zenei nyelvén. A koncerten vendége lesz a népzene és a worldmusic másik két kiemelkedő énekese: Herczku Ágnes és Szalóki Ági.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.