Művészettörténeti ritkaság!

Albumot adtak ki a hegedűkészítő festőművészről

A BÁV Aukciósház a közelmúltban rendezte meg a Pázmándhegytől Budapestig című P. Bak János emlékkiállítást, melyet követően most elkészítette a művész életét is bemutató kiadványt együttműködésben a festő fiával. A kiadvány űrt tölt be a magyar művészettörténeti irodalomban.

2008.07.24 18:10ma.hu

A BÁV Aukciósházban július 31-ig látható még P. Bak János Pázmándhegytől Budapestig című tárlata, a kiállított festmények a művész fiának magángyűjteményét képezik, aki azt is elmondta, hogy édesapja alkotásait felnőtt korában vásárolta össze utólag. 

„P. Bak János mindig el tudta adni a képeit, nem is nagyon szerette megtartani őket. Volt, hogy szó szerint el kellett üldöznöm egy vásárlót, mikor egy rólam készült portrét meg akartam tartani” - mondta az alkotó fia, A. Bak Péter. 

Az 1981-ben elhunyt művész fia – aki festőként folytatja a családi hagyományokat – magángyűjtőként és szakértőként gondozza apja életművét. Ennek a hihetetlenül gazdag és értékes életműnek a megőrzését szolgálja a BÁV Aukciósház gondozásában megjelent Pázmándhegytől Budapestig című színes festményképekkel és korhű fotókkal illusztrált kiadvány is, mely többek közt megható betekintést nyújt P. Bak János családi életébe is. 

A művész a korszak egyik kiemelkedő alkotójának életművét eddig nem dogozták föl teljes körűen, ezért különösen fontos a most elkészült album, melyben a művész munkásságát méltatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.