Japán erotikus művészet: 16 éven felülieknek!

Korhatáros kiállítás a British Museumban

A mozikhoz hasonlóan korhatárt vezet be soron következő kiállítására a British Museum: az intézkedést a japán erotikus művészetnek szentelt tárlaton látható régi metszetek kifejezetten szexuális tartalma indokolja.

2013.06.27 00:30MTI
Fotó: MTI, archív

A szülőket tájékoztatni fogják arról, hogy "16 év alatti gyermekek csak felnőtt kíséretében látogathatják a múzeumot, és a kiállított művek kifejezetten szexuális jellegűek" - közölte a neves londoni múzeum szóvivője.

Az októberben nyíló kiállítást a sungának, az erotikus tárgyú japán metszeteknek szentelik. A műfaj a 17. és a 18. században élte virágkorát.

A kiállításról tartott sajtótájékoztatón a British Museum bemutatta Hokuszai Kacusika művét, amelyen egy nő két polippal hancúroz, illetve Tojoharu Utagavának a Tamaja-ház kurtizánjairól készült, az 1780-as vagy 1790-es évekből származó metszeteit.

"Ez egy olyan iskola volt, ahol a prostituáltakat képezték. Bemutatja mindazt a tudást, amivel egy tehetséges prostituáltnak rendelkeznie kellett" - mondta el Neil MacGregor, a British Museum igazgatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.