Korhatár-minősítés

Bírságolt a médiatanács - kiskorúakat védő szabályok megszegőit

Egyenként ötvenezer forintos bírságot szabott ki négy televíziós csatornára a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa, mert a tévék az internetes műsorújságaikban nem közölték a műsorok korhatár-besorolását.

2013.04.30 12:55MTI

A hatóság szóvivői irodájának keddi tájékoztatása szerint az MTV, az Ozone Network, a Pax Tv és a Spektrum Tv internetes műsorújságai nem közölték a műsorok korhatár-besorolását, vagyis nem tettek eleget a törvényi előírásoknak.
   
Közleményük szerint a médiatanács a rendszeresen ellenőrzi a korhatár-besorolás felhívásokkal, piktogramokkal kapcsolatos szabályainak betartását az internetes sajtótermékeknél is.
   
A hatósági ellenőrzés ezúttal megállapította, hogy a vizsgálatra kijelölt napon, 2012. augusztus 29-én az mtv.hu, az ozonenetwork.hu, a pax-tv.hu és a spektrumtv.hu honlap nem tüntette fel a korhatár-kategóriákat.
   
A médiatörvény rendelkezése szerint a médiaszolgáltató műsorát közlő sajtótermékben, illetve a médiaszolgáltató internetes honlapján, képújságában és teletextjében szereplő tájékoztatásban valamennyi műsorszám korhatár-minősítését jól látható módon fel kell tüntetni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.