Elrontották a korhatár-besorolást

Thriller este 10 előtt - 1,1 milliós bírság az RTL Klubnak

A médiatanács 1,1 millió forintnyi bírságot szabott ki az RTL Klubra, mert a csatorna idén februárban hibás korhatár-kategóriába sorolt és este 10 óra előtt kezdett vetíteni egy amerikai thrillert valamint annak ajánlóit.

2013.05.23 12:10MTI

A médiatanács műsorfigyelő szolgálatának - bejelentés alapján lefolytatott - vizsgálata megállapította, hogy az RTL Klub "18 éven aluliaknak nem ajánlott" kategória helyett 16-os karikával jelölte a "Gyilkosság online" című thrillert, amelyben részletesen és hosszasan mutattak be speciális módon kitervelt kínzási és gyilkossági módszereket.
 
A filmet 22 óra előtt kezdték vetíteni, ám a jogszabályok szerint a 18 éven aluliaknak nem ajánlott műsort egyrészt 18-as karikával kell jelölni, másrészt csak 22 óra és hajnali 5 óra között lehet sugározni.
 
A médiatanács tájékoztatása szerint a filmet beharangozó előzetesek szintén 16-os korhatár-besorolással és 22 óra előtt kerültek adásba négy alkalommal. 

A médiatanács bírságának célja most is az, hogy a médiaszolgáltatót jogkövető magatartásra buzdítsa, annak érdekében, hogy a gyermekek védelmét célzó törvényi előírások hatékonyan érvényesüljenek - zárul a tanács szóvivői irodájának magyarázata.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.