Súlyos bírságra számíthatnak

Feketemunkások ajánlkoztak be a NAV-hoz

Csatornatisztítási ajánlattal jelentkezett a Jász-Nagykun-Szolnok megyei pénzügyőr igazgatósághoz egy vállalkozó. Munkásai azonban feketén dolgoztak, ezért komoly bírságra kell készülnie az ellene indult eljárás végén.

2013.05.18 09:39Havariapress

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Jász-Nagykun-Szolnok megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságát csatornatisztításra vonatkozó ajánlattal kereste fel egy vállalkozó.
 
Az ajánlat értelmében ,,rendkívül akciósan" végezték volna el az igazgatóság csatornarendszerének tisztítását. L. Rómeó, a gazdasági társaság vezetője - hogy mindenképp megkapja a munkát - a helyszínen az addiginál is kedvezőbb árajánlatot tett. 

A munkások hozzá is kezdtek volna a feladathoz, azonban a pénzügyőrök közölték a vállalkozóval, hogy munkaerő-foglalkoztatotti ellenőrzést végeznek náluk. A határozott intézkedéstől fordulattól a vállalkozó és munkásai annyira meglepődtek, hogy nem is tagadták, munkaszerződéssel nem rendelkeznek, foglalkoztatottként nincsenek bejelentve és napi munkabérük attól függ, hogy éppen mennyi munka van az adott napon. 

Mivel a vállalkozó az ország egész területén, visszatérő jelleggel, folyamatosan végezte tevékenységét, így további vizsgálatokra kell számítani ügyében. A bírság a be nem jelentett alkalmazottanként akár egymillió forint is lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.