Hatszázezer forintot követeltek

Feketemunka miatt zsarolták a dombóvári vállalkozót

Bejelentés nélkül foglalkoztatta zsarolóját az a dombóvári vállalkozó, akitől több mint hatszázezer forintot követeltek.

2011.04.18 16:45MTI

A zsarolással gyanúsított 42 éves szakcsi férfit, 36 éves élettársát és két gyermeküket múlt csütörtökön vették őrizetbe.

Kitanics Zsuzsanna, a dombóvári rendőrkapitányság sajtóreferense hétfőn arról számolt be, hogy a családfő azzal fenyegette meg munkaadóját, ha nem fizet 615 600 forintot, feljelentést tesznek ellene, mivel bizonyítékokkal rendelkeznek arról, hogy a vállalkozó elmulasztotta több alkalmazottja bejelentését is. Tájékoztatása szerint a férfi egy üzemi baleset után tudta meg, hogy sem ő, sem a szintén a vállalkozó alkalmazásában álló élettársa nem voltak bejelentve, így nem jogosult táppénzre.

A vállalkozó beleegyezett a követelt összeg megfizetésébe, de értesítette a rendőrséget; a megjelölt helyen, a kocsolai benzinkútnál átadta - a rendőrök által rögzített sorszámú - bankjegyeket tartalmazó borítékot, a zsarolótól pedig átvett egy dossziét.

Kitanics Zsuzsanna elmondta, hogy az eljárás keretében nem vizsgálják a foglalkoztatási jogviszonyt, az adatok alapján azonban valószínű, hogy nem bejelentett foglalkoztatás történt.


A rendőrök rövid üldözés után Nagykónyiban fogták el a szakcsi férfit és három hozzátartozóját, akik menekülés közben megpróbálták eltüntetni az átvett pénzt; a rendőrök a rögzített sorszámokat viselő, összeégett bankjegyeket találtak a gépkocsiban. Az intézkedés során az egyik, 19 éves fiú az őt megbilincselni szándékozó rendőrre támadt, belerúgott a szolgálati gépkocsiba, a családnál végzett házkutatáson pedig 17 darab lőszer is előkerült.

A rendőrség a család négy tagját zsarolással gyanúsítja, kettejükkel szemben lőszerrel visszaélés, egy elkövetővel szemben pedig hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indított eljárást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.