Klasszikus feketemunka

Botrány az SZDSZ-nél Ferencvárosban

Az SZDSZ kerületi elnöke fizetett volna az ajánlószelvényekért aktivistáknak, és az sem igen érdekelte, hogy a pénz reményében hozzá forduló önkéntesek milyen eszközökkel jutnak a cédulákhoz - írja a Magyar Nemzet.

2008.12.27 11:38Magyar Nemzet

A Magyar Nemzet egy videofelvételre hivatkozva azt állítja, John Emese ferencvárosi SZDSZ képviselőjelölt stábja, illetve az azt irányító Janás Ferenc kerületi SZDSZ-elnök arra is késznek mutatkozott, hogy nyilvánvaló jogsértést kövessen el annak érdekében, hogy a januári 11-ei időközi országgyűlési választásokra minél több ajánlócédulát gyűjtsenek össze.

A lap szombati számában az olvasható, hogy egy szerkesztőségük birtokában lévő videofelvételből kiderül: az SZDSZ kerületi elnöke fizetett volna az ajánlószelvényekért aktivistáknak, és az sem igen érdekelte, hogy a pénz reményében hozzá forduló önkéntesek milyen eszközökkel jutnak a cédulákhoz. A Magyar Nemzet szerint a videofelvétel igazolja, Janás Ferenc a választási csalástól sem riadna vissza.

Egy, az ajánlószelvények gyűjtésében szerepet vállalt egyetemista pedig arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet - olvasható a lapban -, hogy az SZDSZ ferencvárosi stábja 2 ezer forintot fizetett a kopogtatócédulákért. A lap úgy fogalmaz: "klasszikus feketemunka volt, a pénz átadásakor nem kértek tőlük sem személyi igazolványt, sem számlát".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.