Fair play?

Feketemunkások buktak le Kabán

A Hajdú-Bihar megyei Kabán 51, munkaszerződés és bejelentés nélkül dolgozó munkavállaló bukott le - tájékoztatta az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség az MTI-t szerdán.

2008.10.29 20:00MTI

A felügyelők a munkavállalók alkalmi munkavállalói könyveiben nem találtak a munkavégzésre vonatkozó bejegyzést az ellenőrzés napjára és a munkavállalók által megjelölt, munkával töltött többi napra sem.

A munkások kedden, egy Kaba területén lévő iparcsarnokban éppen egy kft. részére válogattak és tisztítottak karfiolt, amikor az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség észak-alföldi csoportja megkezdte az ellenőrzést.

A feketén foglalkoztató munkáltató a vizsgálat lezárását követően munkaügyi bírság kiszabására számíthat.

A közlemény szerint a munkaügy felügyelők az idén eddig közel 60 ezer, feketefoglalkoztatással érintett munkavállalót találtak, 6 százalékukat a feldolgozóiparban foglalkoztatták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.