Megbírságolta a Médiatanács

Burkolt reklámért 250 ezret fizet a TV2

Az adásban egy urológiai termék népszerűsítésére alkalmas információk hangzottak el a műsorszámba ágyazva úgy, hogy a reklámozási szándékot nyíltan nem vállalták.

2013.05.03 10:24Havariapress

A Médiatanács 250 ezer forintra bírságolta a TV2-t, burkolt reklám tilalmának megsértése miatt a Mokka egyik januári adása kapcsán. A Médiatanács bejelentés alapján indított eljárást a TV2 január 7-én sugárzott reggeli magazinjának Reklámtorta című műsorrésze miatt, amely az összehasonlító reklámokkal foglalkozott.

Az adásban egy urológiai termék népszerűsítésére alkalmas információk hangzottak el a műsorszámba ágyazva úgy, hogy a reklámozási szándékot nyíltan nem vállalták. A közzététel megtéveszthette a közönséget, mert a nézők a reklám céljait szolgáló ismertetővel nem a szerkesztett tartalomtól elkülönítve találkoztak.

Figyelembe véve, hogy 2011 óta a Médiatanács már a nyolcadik alkalommal állapított meg burkolt reklám miatt törvénysértést a TV2 működése kapcsán, a testület 250 ezer forintra bírságolta a csatornát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.