Ferenc József uralkodóvá választásának évfordulója

Koronázási díszvonat indul a fővárosból

Koronázási díszvonat indul június 8-án, szombaton a fővárosi Nyugati pályaudvarról Gödöllőre, ahol Ferenc József és felesége, Erzsébet királyné magyar uralkodóvá választásának 146. évfordulója alkalmából színes programok várják az érdeklődőket.

2013.06.03 23:29MTI

A MÁV Nosztalgia Kft. szervezésében a program ünnepi megnyitóját szombaton délelőtt a Nyugati pályaudvar 10. vágánya melletti Királyi váróban tartják, ahol korhű ruhába öltözve maga a királyi pár is megjelenik. 

A programon beszédet mond Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, az esemény védnöke és Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója - adta hírül közleményben a MÁV Nosztalgia Kft. A koronázási vonat gőzmozdony által vontatott, frissen felújított párnás, és III. osztályú kocsikból álló szerelvényein utazhatnak az érdeklődők.
 
Gödöllőre érkezve a Királyi Váróterem előtt a monarchia hagyományainak és szokásainak megfelelően fogadják a királyi párt és a nosztalgiavonat vendégeit. Az Éld át a múltat! elnevezésű tárlatvezetésen az érdeklődők élőképeken láthatják Erzsébet királynét, Ferenc Józsefet, a királyi gyermekeket, valamint az udvartartás több tagját is. 

Lehetőség nyílik a programon a Gödöllői Kastély imázsfilmjének megtekintésére. A kastély díszudvarán és kertjében zenekarok, felújított lovardájában huszárbandériumok szórakoztatják lovasbemutatóval a látogatókat.
 
A családokat múzeumpedagógiai foglalkozással és interaktív mesejátékkal is várják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.