Elírták a zsűri szavazatait

Félrekoronázták a szépségkirálynőt, csak 24 óráig volt Miss Kanada

Egyetlen királynőjelöltnek sem könnyű, amikor megtudja, hogy a szépségválasztás finisében másvalaki érdemelte ki a koronát. Hát még akkor, ha ez utólag derül ki, a koronázás után!

2013.05.30 14:12ma.hu
Riza Santos, a valódi királynő (Fotó: Miss Universe Canada)

Több mint kínos helyzetben találta magát Denise Garrido mindössze 24 órával azután, hogy a fejére került a Miss Universe Canada szépségverseny győztesének kijáró korona: a 26 éves szépség igaz, hogy magas pontszámot kapott a zsűritől, ám az csak az utólagos ellenőrzéskor derült ki, hogy nem a legmagasabbat. Így csupán egy napig élvezhette a királynőket megillető dicsfényt, mielőtt közölték vele, a korona valójában másé, ő csupán a harmadik helyezettje lett a versenynek.

"Teljesen meg vagyok döbbenve. Megvalósult egy álom, és egy nappal később azt hittem, elsüllyedek, amikor hirtelen el is vették tőlem" mondta a fekete hajú szépség a hír hallatán. A szervezők a kínos bakit egy tapasztalatlan alkalmazottra fogták, aki állítólag elrontotta a bírák szavazatainak beírását a számítógépbe, ezért összesítették rosszul a pontszámokat - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap. Csak a másnap elvégzett független ellenőrzés tárta fel a hibát.

A valódi szépségkirálynő a döntőn másodiknak kikiáltott Riza Santos lett, aki ugyancsak 26 éves, ő Calgaryból érkezett a versenyre. A koronát szombaton teszik a fejére - tudatta a választás szóvivője.

A Miss Universe Canada versenyekre mostanában rájár a rúd: ez már egymás után a második olyan év, amikor botrány árnyékolja be a szépségkirálynők választását. 2012-ben Jenna Talackova borzolta fel a kedélyeket, aki azért küzdött, hogy transzneműként is engedélyezzék számára az indulást a versenyen, végül a legjobb 12 közé sikerült bejutnia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.