3D-ben újították fel

Másodszor is megkoronázták Az oroszlánkirályt

Másodszor is megkoronázták Az oroszlánkirályt az észak-amerikai nézők: a 3D-ben felújított animációs film ismét a kasszasikerlista élére került a hét végén.

2011.09.26 09:18MTI

Az 1994-ben bemutatott nagy sikerű rajzfilm háromdimenziós változatára 22,1 millió dollárért (4,8 milliárd forintnak megfelelő összegért) váltottak jegyet az Egyesült Államok és Kanada mozijaiban péntektől vasárnapig.

Az örökzöld családi filmtől még Brad Pitt legfrissebb munkája, a Pénzcsináló című produkció sem tudta elvenni a koronát. A baseballfilm 20,6 millió dolláros (4,5 milliárd forintos) bevétellel debütált.

A sikerlista harmadik helyén végzett Delfines kaland, a negyedik helyet megszerző Elhurcolva című akciófilm és az ötödiknek befutó Válogatott gyilkosok című akcióthriller ugyancsak új bemutató volt. Utóbbi Jason Statham, Clive Owen és Robert de Niro főszereplésével egy brit elit kommandó visszavonult tagjait mozgósítja korábbi társuk kiszabadítására.

Az oroszlánkirály az utóbbi két hétben összesen 61,7 millió dollárt (13,4 milliárd forintnyi összeget) keresett jegyeladásaival. Ezzel már szépen megfejelte azt a nyolcszázmillió dolláros bevételt, amely az eredeti film forgalmazásából, majd a 2002-es újraforgalmazásából származott.

Mivel ilyen jól megy a szekér, a Disney úgy döntött, hogy a korábbi tervekkel ellentétben nemcsak két hétre szűkíti, hanem megnyújtja a moziforgalmazást. Valójában ugyanis csak a háromdimenziós változat október 4-i Blu-ray megjelenése előtt akarták a filmet kissé felfrissíteni a nézők emlékezetében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.