Robbantott a rajzfilmklasszikus

A 3D-s Oroszlánkirály vitte a bankot

Háromdimenziós változatban tért vissza pénteken az amerikai mozik vásznára Az oroszlánkirály című rajzfilmklasszikus, és azonnal átvette az uralmat az észak-amerikai toplistán.

2011.09.18 20:10MTI

Az 1994-ben készült alkotás minden idők legjövedelmezőbb animációs filmje volt. A 3D-es változat is jól indult a hét végén, hiszen a vártnál jobb jegyeladást produkált az amerikai és kanadai mozikban: 29,3 millió dollár (6 milliárd forint) bevételt hozott forgalmazása első három napján.

Steven Soderbergh filmje a Fertőzés, amely a múlt hét végén állt a toplista élén, a második helyre csúszott 14,5 millió dolláros (2,97 milliárd dollár) bevétellel. A harmadik helyen a Ryan Gosling főszereplésével készült Gázt című film került 11 millió dollárral (2,25 milliárd dollár).

Az oroszlánkirály a Disney stúdió második aranykorának fénypontját jelentette, a sikereket olyan rajzfilmek szállították, mint A kis hableány, A szépség és a szörnyeteg vagy épp az Aladdin. A háromdimenziós rajzfilmek jelenthetik az újabb aranykort?

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.