Órákon át holtan hevert a 3 hónapos baba

Kocsmázással "koronázták meg" csecsemőjük halálát a szülők

Több órán keresztül holtan feküdt egy 3 hónapos csecsemő a mocskos ágyban, körülötte pedig három testvére gondtalanul játszott, miközben a szülők a kocsmában öblítették le a "gyászt".

2012.04.18 15:29ma.hu / manna.ro

Már harmadik gyermekük halt meg, mégis csak most indult vizsgálat egy romániai házaspár ellen, akikről szomszédaik elmondták: csak a segély miatt "gyártják" az utódokat, de aztán egyikkel sem foglalkoznak. A mostani tragédiát követően is előrébbvaló volt számukra a kocsmázás, mint a csöpp tetemről gondoskodás - adta hírül a manna.ro című román internetes portál.

A három hónapos baba holttestére a mentősök találtak rá egy mocskos ágyban, miközben három nagyobb testvére körülötte játszadozott. A mentősöket még maguk a szülők értesítették, ám megérkezésüket nem várták meg, elmondásuk szerint azért indultak útnak, hogy előkerítsék a családi orvosukat.

Csakhogy útközben "megszomjaztak", vallomásuk szerint nem bírták elviselni a fájdalmas terhet, és muszáj volt enyhíteni a bánatukon az útbaeső kocsmában. Ott aztán annyira sikerült elfelejteni a bút, hogy több órán keresztül haza sem mentek, majd csontrészegen támolyogtak be az ajtón.

Az asszony a letartóztatása után elmondta, hogy bár a baba már napok óta hányt, nem tűnt betegnek. Az orvosok fizikai bántalmazásra utaló nyomot nem fedeztek fel a csecsemő testén, ugyanakkor valószínűsíthető, hogy az éhezésbe halt bele. A szomszédok szerint az egyetlen bevételi forrásuk a nevelési segély, ezért szült az asszony már hét gyermeket, ám a kisbaba a harmadik volt a sorban, akit elveszítettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.