Három kultúra lenyomatai

Több ezer barlangrajzra bukkantak Mexikóban

Majd' ötezer barlangrajzot fedeztek fel régészek Mexikó északi részén. A rajzok legalább három - mindmáig javarészt ismeretlen - vadászó, gyűjtögető kultúra lenyomatai.

2013.05.23 07:59MTI

A több mint két évig tartó kutatások eredményeit Martha García Sánchez vezető régész imertette. 

Az ősi rajzokra Mexikó Tamaulipas nevű szövetségi államában, Burgos közelében, a Sierra de San Carlos barlangjaiban találtak, és embereket, állatokat, valamint csillagképeket ábrázolnak. 

A lelet jelentősége abban rejlik, hogy a rajzok révén sikerült bizonyítani, hogy prehispán népcsoportok éltek a mai Burgosban - mondta García Sánchez. Tudósok ugyanis mindeddig azon a véleményen voltak, hogy a térség az európai hódítók előtt lakatlan volt. 

A barlangrajzok korát még nem tudták pontosan meghatározni, az eső elmosta minden olyan szerves anyag nyomát, amely lehetővé tenné a ennek megítélését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.