A népszerű turistalátványosság állapota

Felújítják a világhírű postojnai cseppkőbarlangot

Nagyszabású felújításon esik át a jövőben a világhírű postojnai cseppkőbarlang.

2012.07.15 14:40MTI

A Szlovénia egyik legvonzóbb turistalátványosságának számító cseppkőbirodalom felújítása a közvetlen környezetének rendbe hozatalával veszi kezdetét. A barlang infrastruktúrájára is kiterjedő munkálatok a közeljövőben indulnak - mondta el az STA szlovén hírügynökségnek adott interjújában Marjan Batagelj, az üzemeltető cég vezetője.

Mint hozzátette, a felújítás első szakaszában a közeli hidat és a barlang kiállító-komplexumát veszik kezelésbe. Az üzletember, aki két éve vette át a turistalátványosság üzemeltetésének irányítását, rámutatott, a beruházás célja nem elsősorban a látogatók számának felduzzasztása, hanem olyan rendkívüli élménnyel való megajándékozásuk, amelyből egyértelműen kiderül számukra, hogy a világ egyik egyedülálló szegletét volt szerencséjük megismerni.

A látványos cseppkövekkel, tágas termekkel és hosszú folyosókkal tarkított barlang üzemeltetői persze örülnének, ha sikerülne elérni az évi 600 ezer fős látogatói számot, ugyanakkor Batagelj szerint a túl sok turista magának a barlangnak is ártana.

Az üzletember szerint a fenntartható turizmus - a tőke logikája és a természet törvényei közötti arany középút - megteremtése mindig nagy kihívást jelent, ám a végső cél, hogy a népszerű turistalátványosságokat a jelenleginél jobb állapotban örököljék meg a jövő nemzedékei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.