A német császár utolsó lakhelye

Múzeum lesz II. Vilmos otthonából

Megmentik II. Vilmos német császár utolsó, hollandiai lakóhelyét: szeptembertől az első világháborút bemutató múzeumot alakítanak ki a lakásban.

2013.05.19 15:25MTI
Fotó: MTI

Miután az állami támogatást az elmúlt évben a felére csökkentették és 200 ezer euróra apadt, a Huis Doorna csőd szélére került. 

A jövőben társadalmi munkában látják el a teendőket a múzeumban. Az igazgató, Herman Sietsma szerint több látogatóra számítanak egész Európából. 

Az elkövetkező évben lesz az első világháború kitörésének századik évfordulója. "A téma tökéletesen illik a Huis Doornhoz, a császár ugyanis fontos szerepet játszott a háborúban" - mondta el Sietsma. 

A lakásban továbbra is a német császár lakásának eredeti berendezése látható. II. Vilmos 1920 és 1941 között élt száműzetésben a kis földbirtokon, később ott helyezték végső nyugalomra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.