Különleges "ereklye"

Igazi ritkaság került a Karl May Múzeumba

Karl May első lapjának ritka példányát szerezte meg a németországi Radebeulban lévő Karl May Múzeum. Az író első kiadott lapja, a Schacht und Hütte egyik példánya abszolút ritkaság.

2013.05.09 17:25MTI

A lapból már csak 3 példány létezik, így abszolút ritkaság - közölte a múzeum igazgatója. Összesen 52 füzet jelent meg 1875 és 1876 között. Ezeket egy magángyűjtőtől szerezte meg a múzeum. 

Karl May (1842-1912.) a lapban közölte "geográfiai prédikációit", amelyek révén bánya- és kohómunkásokkal osztott meg tudnivalókat. A lapot érdeklődés hiányában egy év után beszüntették.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.