Vasárnapig tart

Ma veszi kezdetét a Múzeumok majálisa

Ma kezdődik a Múzeumok majálisa, az esemény keretében csaknem 100 kiállítóhely kínálatát ismerhetik meg ingyenesen a látogatók hétvégén a fővárosi Múzeumkertben.

2013.05.11 07:46MTI

A vasárnapig tartó rendezvénysorozaton változatos programokkal várják az érdeklődőket: például a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum korhű rikkanccsal mutatja be a kínálatát, jelmezpróbát tart az Országos Színháztörténeti Intézet és Múzeum, lesz hajviselet- és bajuszbemutató, valamint szervsimogató az Orvostörténeti Múzeum szervezésében. 

A látogatók megismerkedhetnek a régészeti ásatások titkaival, a párbajok történetével, megnézhetik a Sportmúzeum birkózó bemutatóját, benézhetnek a felfújható Mobil Planetáriumba, végigkísérhetik, hogyan épít óriásmamutot a Természettudományi Múzeum a két nap alatt. 

A bemutatkozó múzeumok mellett zenei kísérőprogramokat is kínál a Magyar Nemzeti Múzeum: fellép Jamie Winchester zenekar, az Akkezdet Phiai, a Szekeres és Barbaró Wurlitzer Band, Tyson, az Üllői Úti Fuck, az Ági és a fiúk. 

Ezen kívül a Mesterségek utcájában kézműves foglalkozások színesítik a rendezvényt és a gasztronómiai élvezetekről sem kell lemondaniuk a vendégeknek. Az esemény keretében pontban 14 órakor adják át a múzeumi szakma rangos elismeréseit, Az év múzeuma és Az év kiállítása díjakat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.