Többféleképpen emlékezik meg a Wagner-évről

Sztárparádé a berlini Staatsoperben a jövő évadban

Sztárparádéval várja a közönséget a jövő évadban a berlini Állami Operaház, ahol Plácido Domingo és Anna Netrebko is színpadra lép, és ahol a szezon egyik szenzációjának ígérkezik Rimszkij-Korszakov A cári menyasszony című műve Dmitrij Csernyakov rendezésében.

2013.04.27 15:50MTI

Az évad másik jelentős premierje Verdi A trubadúr című operája lesz. A Philipp Stölzl rendezte előadásban hallhatja a német főváros közönsége a bariton szerepkörre áttért Plácido Domingót Luna gróf, Anna Netrebkót pedig Leonóra szerepében.
   
Műsoron marad Az álarcosbál, A varázsfuvola és Falk Richter kísérleti alkotása, amely az Anyegin témáját dolgozza fel énekesekkel, táncosokkal, hangszeres muzsikusokkal. Ezekben, valamint a Rappresentatione di Anima et di Corpo című Cavalieri-operában a fiatal magyar bariton, Orendt Gyula is fellép - olvasható a színház honlapján.
   
Janácek Katja Kabanováját Sir Simon Rattle vezényli, az előadást a házba visszatérő híres-hírhedt rendező, Andrea Breth állítja színpadra.
   
Az operaház többféleképpen emlékezik meg a Wagner-évről: Salvatore Sciarrino kortárs zeneszerző Jules Laforgue Lohengrin, Parsifal fia című szatirikus hangulatú írását zenésíti meg. A Nobel-díjas Elfriede Jelinek Rein Gold című írásából a neves rendező, Nicolas Stemann Wagner muzsikájával készít előadást. Sacha Waltz, a merész koreográfus pedig ezúttal nemcsak a táncokat tervezi, hanem meg is rendezi a Tannhäusert. A Wagner-opera Daniel Barenboim vezényletével szólal meg, a címszerepet Peter Seiffert énekli.
   
A Jürgen Flimm és Daniel Barenboim vezette társulat már a negyedik évadját kezdi ideiglenes játszóhelyén, a Schiller Színházban, mivel az operaház felújítása építészeti és finanszírozási problémák miatt húzódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.