2013. december 15-én mutatják be

Christoph Waltz első operarendezésére készül

Első operarendezésére készül Christoph Waltz. A kétszeres Oscar-díjas osztrák színész Richard Strauss A rózsalovag című művét állítja színpadra Antwerpenben.

2013.04.17 01:00Varga János

"Élmény!" - fogalmazott a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában operarendezőként való bemutatkozásáról a színész, aki filmet és színdarabot már rendezett korábban. A tekintélyes német lap szerdán közli teljes terjedelmében a beszélgetést, amelyből kedden csak részleteket ismertetett internetes kiadásában.

Ezek szerint az antwerpeni Vlaamse Operában 2013. december 15-én mutatják be A rózsalovagot Waltz feldolgozásában. A darabot a ház főzeneigazgatója, Dmitrij Jurovszkij fogja vezényelni. A főszerepeket Christiane Karg, Maria Bengtsson, Stella Doufexis és Albert Pesedorfer énekli.

A darabot 2016-ban a londoni Királyi Operaház veszi át Renée Fleming főszereplésével. A Covent Gardenben Andris Nelsons vezényel majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.