Rostockban viszik színre a díva történetét

Happy Birthday, Mr. President - Opera készül Marylin Monroe életéből

Marilyn Monroe legendás színésznő életét viszik színre opera formájában Rostockban. Kriss Russman zeneszerző Happy Birthday, Mr. President című művét január 27-én mutatják be.

2013.01.18 08:29MTI

"A darabban minden megvan, ami egy operához kell: szerelem, árulás, politikai intrika, halál" - mondta el Kriss Russman. A zeneszerzőt Marilyn Monroe (1926-1962) mindenki által ismerni vélt élete és tisztázatlan halála inspirálta az opera megírására.

A zenemű egy fiktív történetet mesél el a filmdíva életének utolsó hónapjaiból, melyben a John F. Kennedy amerikai elnökkel történt találkozása játszik központi szerepet. A csúcspont Monroe híressé vált fellépése a New York-i Madison Square Gardenben, ahol 1962-ben Kennedy 45. születésnapján feszes, gyöngyökkel díszített ruhájában belelehelte a mikrofonba az ismert mondatot: Happy Birthday, Mr. President.

Ezt a jelenetet az opera a valósághoz rendkívül hűen adja vissza - árulta el Manuela Schröder jelmeztervező.

Kriss Russmannak, aki korábban nagyzenekaroknak szerzett zenét, ez lesz az első operája. A híres dalt angol nyelven éneklik, a német fordítást pedig feliratozva olvashatja a közönség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.