London egyik kortárs művészeti központjában

Csendes operaelőadással a fiatalok zenei neveléséért

Claudio Monteverdi Orfeo című operáját újszerű előadásban játsszák London egyik kortárs művészeti központjában: csendes operaként vitték színre, hogy közelebb vigyék a fiatalabb közönséghez a klasszikus zenét.

2013.01.27 12:33MTI

A csendes opera "műfajának" ötlete a fiatalok körében már egyre népszerűbb csendes (silent, vagy headphone) diszkó ötletére épül: a zene nem hangfalakból, hanem fejhallgatókból szól, ráadásul tetszés szerinti hangerőn.
   
Tim Wilson producer és Daisy Evans igazgató a London egykori dokknegyedében kialakított konténerváros, a Trinity Buoy Wharf kortárs kulturális központjában vitte színre az 1607-ben bemutatott barokk operát.
   
A közönség maga dönti el, hogy fejhallgatón keresztül élvezi a zenét, és nézi a szereplők játékát, vagy élőben követi figyelemmel a rendhagyó előadást. Az énekesek ráadásul elhagyják a színpadok és a nézők közé elvegyülve adják elő Orfeusz erős érzelmi töltetű történetét. A fejhallgatóból az előadás rögzített változata szól nagyzenekari kísérettel, élőben viszont csak hat hangszer kíséri az előadókat - olvasható a BBC hírszolgálatának honlapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.