Az orosz és az olasz opera barátait

Mozizással próbálkozik a híres opera

Elsősorban orosz és olasz operákkal csábítja a New York-i Metropolitan Opera következő "mozis" évada a nézőket, akik újra láthatják majd Anna Netrebkót, Roberto Alagnát, Renée Fleminget vagy épp Jonas Kaufmannt.

2013.03.02 09:55MTI

A Metből a 2013-2014-es évadban újfent tíz előadást közvetítenek világszerte - Magyarországon is -, a soron következő már a nyolcadik "mozis" évada lesz a világhírű operaháznak.
   
A szezon október 5-én Csajkovszkij Jevgenyij Anyegin című darabjával indul. A főszerepeket Anna Netrebko és Piotr Beczala énekli. Október 26-án Sosztakovics Az orr című operája lesz műsoron, hogy aztán november 9-én már egy olasz opera, Puccini Toscája következzen Roberto Alagnával és Patricia Racette-tel. Verdi Falstaff című darabja csendül fel december 14-én, utána hosszabb szünet következik a közvetítésekben. A Falstaffot a hosszas betegség után visszatérő James Levine vezényli, ez lesz az első alkalom, hogy újra dirigál.
   
2014. február 8-án Dvoraktól a Ruszalka lesz látható Renée Fleminggel és Piotr Beczalával, március 1-jén pedig az Igor herceg című Borogyin-operát tűzi műsorra a ház Anita Rachvelishvilivel. Két héttel később Jules Massenet darabjában, a Wertherben Jonas Kaufmannt hallhatják az érdeklődők.
   
Április 5-én Puccini Bohéméletét sugározzák Anita Hartiggal, Susanna Philippsszel és Vittorio Grigolóval. A közvetítések utolsó előtti darabja április 26-án Mozart Cosi fan tutte című műve lesz Matthew Polenzani, Danielle de Niese és Isabel Leonard főszereplésével. Ezt a darabot is Levine vezényli.
   
A jövő tavaszi évad május 10-én Rossini Hamupipőke című operájával zárul: Joyce DiDonato és Juan Diego Flórez áll majd színpadra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.