Hamburgi Operaház

Májusban kitör a Wagner-mánia Hamburgban

Wagner-mánia címmel májusban és júniusban sorozatban játssza a Hamburgi Operaház a német zeneszerző fő műveit.

2013.02.16 21:29MTI

Simone Young igazgató vezényli a  teljes sorozatot. Richard Wagner születése 200. évfordulója méltó ünnepléséből a dél-német tartományok mellett a Hanza-város is helyet és rangot kér: három hét alatt - május 12. és június 2. között - 10 jelentős produkciót játszanak el.
 
A nettó játékidő 39 óra 45 percet tesz ki, nem kevés súlyt képvisel a 10 partitúra, összesen 61 kilót nyomnak a kották. Csupa híres rendezésben és világhírű fellépőkkel láthatják az érdeklődők a darabokat: a Ring négy részét Claus Guth elképzelései alapján játsszák, A walkür Siegmundját, valamint Siegfriedet a tetralógia harmadik és negyedik darabjában, a Siegfriedben és Az istenek alkonyában a Budapesti Wagner-napok népszerű énekese, Christian Franz alakítja, Brünnhildeként Linda Watson szoprán tér vissza Hamburgba. 

A Parsifalt az ismert színházi rendező, Robert Wilson interpretációjában tűzik műsorra. Emlékezetes Peter Konwitschny Lohengrin- és A nürnbergi mesterdalnokok-előadása, utóbbiban a dán bariton Bo Skovhus énekli Beckmessert, a német sztártenor, Klaus Florian Vogt pedig Stolzingi Waltert, aki ebben a szerepben Budapesten is bemutatkozik. Ruth Berghaus rendezésben látható a Trisztán és Izolda. 

A bolygó hollandit novemberben állította színpadra Marco Arturo Marelli, a Rienzit januárban mutatták be. A bolygó hollandi bekerült a sorozatba, a Rienzi - lévén fiatalkori és a bayreuthi Festspielhausban Wagner rendelkezése szerint nem játszható alkotás - nem szerepel a "mániák" között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.