Díszletekbe öltözik a pécsi belváros

A reneszánsz jegyében: indul a pécsi Sétatér fesztivál

Szombat délelőtt reneszánsz díszletekbe öltözik a pécsi Sétatér. Ekkor kezdődik a Pécsi Kulturális Központ kéthetes fesztiválsorozata, mely idén természetesen számos programelemével kapcsolódik a Reneszánsz Évhez.

2008.06.12 18:00ma.hu

Szombat délelőtt reneszánsz díszletekbe öltözik a pécsi Sétatér.

Ekkor kezdődik a Pécsi Kulturális Központ kéthetes fesztiválsorozata, mely idén természetesen számos programelemével kapcsolódik a Reneszánsz Évhez.

A különlegesnek ígérkező dekoráció két pécsi képzőművész-hallgató, Vágó Rita és Gerő Ambrus munkája, akik pályázat útján nyerték el a lehetőséget a tér képének átformálására.

A korabeli stílust idéző látvány mellett szándékuk szerint az újrahasznosítás gondolata jeleníti majd meg az újjászületés korának szellemiségét.

A járókelők számára talán meghökkentő – de mindenképp érdekesnek ígérkező – installációik ugyanis olyan anyagokból készülnek, melyek az enyészet helyett töltenek be szimbolikus és esztétikai funkciót a történelmi belvárosban.

A dekoráció mellett természetesen kulturális programsorozat is várja az érdeklődőket.

A reneszánsz tematikánál maradva nem mindennapi divatbemutatót láthat a közönség a Barbakán várárokban, ahol este 20 órától "Reneszánsz a mai viseletben – az etno stílus reneszánsza" címmel kezdődik az esemény.

Emellett már reggel megkezdődik a Pécs-Ars GEometrica, a művészet és tudomány összekapcsolódásának lehetőségeit vizsgáló nemzetközi találkozó, ahol tudósok és képzőművészek tartanak előadást, idén a "Szerkezet és környezet" témakörében.

A konferencia mindenki számára látogatható, csakúgy, mint a Dominikánus Házban nyíló mikrotárlat, mely Ferhan Kiziltepe törökországi matematikus-képzőművész alkotásait mutatja be, illetve az Absztrakt Színház esti előadása a Bóbita Bábszínházban, a Bauhaus stílusának megidézésével.

A könnyedebb nyáresti szórakozást mindezek után a Colorstar sétatéri koncertje szolgálja. A progresszív elektronikus rock műfajában meghatározóvá vált együttes különleges produkcióval készül, melynek alapját a tíz éves jubileumi fellépésüket megörökítő felvétel képezi. Eső esetén az Ifjúsági Ház ad otthont a rendezvénynek.

Bővebb információk: http://www.setaterfesztival.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.