Reneszánsz Tavasz!

Újabb programok a Reneszánsz évben!

Alig ért véget a nagyszabású reneszánsz fesztivál, a május első három napján megrendezett, több ezer látogatót vonzó Budavári Reneszánsz Vigasságok, máris folytatódnak a színesebbnél-színesebb programsorozatok a reneszánsz újjászületés jegyében.

2008.05.09 18:00ma.hu

Kivételes eredménnyel indítottuk a tavaszt, május 6-án elérte a 20 ezres látogatói rekordot a június 30-ig megtekinthető, Hunyadi Mátyást és korát „Hagyomány és megújulás a királyi udvarban“ címmel bemutató kiállítás, a Budapesti Történeti Múzeumban. Május hava az igazi megújulás, feltöltődés, és önfeledt kibontakozás ideje, ehhez mérten ajánlunk változatos, szinte minden művészeti ágra kiterjedő programokat országszerte. 

A Nagytétényi kastélypark igazi középkori vásári forgataggal várja Pünkösd hétvégéjén az odalátogatókat, míg Sárospatakon a Mátyás királyt követő késő reneszánsz művészettel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A Műcsarnok rendhagyó módon divatnapokkal köszönti a reneszánsz évadot, hogy 2008 tavaszán ne csak a reneszánsz művészet szülessen újjá, hanem az alkotások készítői és az események résztvevői is más, eddig ismeretelen szemszögből láttassák és lássák a kulturális élet legjavát. Nagytétényi reneszánsz fesztivál 2008. május 10-12. A Nagytétényi Kastélymúzeum a magyarországi későbarokk építészet egyik kiemelkedő alkotása, állandó kiállítása a reneszánsz enteriőr- és bútorművészet különleges és egyedülálló műtárgyait tárja a látogatók elé, betekintést nyújt éppúgy a magyarországi, mint az itáliai, francia, németalföldi, spanyol vagy délnémet reneszánsz kultúrkör bútortörténeti és művészeti emlékeibe. 

A 2008 május 10. és október 5. között megrendezésre kerülő műtárgytörténeti és reneszánsz ötvöskincseket bemutató kiállítások megnyitó eseményét nagyszabású, háromnapos Reneszánsz Fesztivál gazdagítja. A fesztivál alaphangját a kastélyban hagyományosan minden évben megrendezésre kerülő Korok – virágok – Virágkötészet a gótikától a biedermeierig kiállítás adja, mely alkalommal neves virágkötők korabeli festményeken, iparművészeti alkotásokon felfedezhető virágdíszeket egyéni kreativitásuknak megfelelően rekonstruálnak, és helyeznek az adott korszakhoz illő környezetbe. 

E májusi hétvégén a „Bútorok titkos fiókjai“ is megtekinthetők, kinyitják azokat a bútorokat, melyek belső kiképzése, díszítése is különleges, egyedi tervezésű, kivitelezésű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.