Három nap, három különleges program

Meglepetés-koncertek a Night Colours keretében a Millenárison

Június végén három egymást követő napon három egészen különleges programra kerül sor a Night Colours sorozat keretében a Millenárison - A Jon Cleary and the Absolute Monster Gentleman, a Rajasthani Folk Dance and Music Group és a Balkan Beat Box is fellép a rendezvényen.

2008.06.11 18:15ma.hu

Június végén 3 egymást követő napon 3 egészen különleges programra kerül sor a Night Colours sorozat keretében a Millenárison.

Június 24-én, kedden a Jon Cleary and the Absolute Monster Gentleman (USA) lép színpadra.

Helyszín: Fogadó
Időpont: 20 óra
Jegyár: 1500/1900 Ft

Bár az angliai Kentben született, Jon Cleary a New Orleans-i zenekultúra vérbeli képviselője, ahol immár húsz éve él. Nem véletlen, hogy a csendes, arisztokrata hagyományokkal bíró városkából a világ másik felére tette át a székhelyét, hisz vérmérséklete teljesen ellenkező egy angol vidéki golfklubéval.

Jon Cleary és zenekara, az Absolute Monster Gentlemen (’Abszolút Szörnyeteg Úriemberek’) a legszenvedélyesebb blues-alapú zenét játssza.

Nevezhetjük akár a történelmi New Orleans blues új és üdvös hajtásának, vagy a Blues Brothers vidám őrületének vagy akár csendesebb, dallamosabb soul számai alapján Ray Charles remek tanítványának, egy a lényeg: Jon Clearynek nem más a célja, minthogy szívmelengető, őrült zenéjével felébressze mindenkiben a szunnyadó lelket és mosolyra fakassza mindannyiunk száját.

A virtuóz billentyűs Jerry Lee Lewis elképesztő szólóit és könyökbillentyűzését vegyíti ördögkonyháján Johnny Guitar Watson „mélyblues”-ával, s a funktól kezdve a groove-okon át, ütős szövegeket dobál bele, amely koncertjein őrült partizenévé dagad.

Cleary első kirobbanó sikere az 1994-es New Orleans Jazz and Heritage fesztiválon volt, ahol néhány, akkoriban még alig ismert zenésszel, Derwin Big D. Perkins gitárossal és Cornell C. Williams basszusgitárossal a Friendly Travelers-ből, valamint Jeffrey Jellybean Alexander dobossal lépett fel.

Berobbanása óta megállíthatatlanul szárnyal felfelé a pályája. Cleary az utóbbi években hosszabb időt töltött Kubában, Haitin és a Karib-szigeteken, ami ugyancsak tágította repertoárját. Fürge játékstílusa és ütős, hamisíthatatlan énekstílusa hallható állandó társa Bonnie Raitt, felvételein is, emellett Taj Mahal, B. B. King, Ryan Adams és Eric Burdon lemezein.

Cleary szerzeményei emellett Taj Mahal és Bonnie Raitt szerzői lemezein is szerepelnek.

Jon Cleary: billentyűs hangszerek, ének | Cornell C. Williams: basszusgitár, ének | Derwin „Big D” Perkins: gitár, ének | Eddie Christmas: dob

Június 25-én, szerdán a Rajasthani Folk Dance and Music Group (IND) lép fel.

Helyszín: Fogadó
Időpont: 20 óra
Jegyár: 1500/1900 Ft

A tradicionális zenészekből és táncosokból álló zenekar számos európai országban mutatkozott már be korábban. Ezen az estén ősi indiai zenei hagyományok élednek újjá autentikus hangszereken megszólaltatva.

A Nek Mohammed által vezetett zenekar a legjobb Sufi és Nirgun dalokat, és - az Indiában nagy hírnévnek örvendő nagyapjától - Lakha Khantól tanult népzenét szólaltatja meg.

Zenésztársai és a táncosok segítségével hamisítatlan indiai hangulatot varázsol a Fogadó színpadára.

Az együttes tagjai:

Nek Mohammed – ének | Safi Mohammed – ének | Latif Khan – Kacchi Ghodi táncos | Ramzan Khan Langa – Matka Sikander Khan – Sindhi sarangi , Algoja, Morehrang Mehboob Khan – ütőhangszerek | Prem Nath – Been és Khanjari Umar Khan Langa – ének, tánc | Sagar Khan Langa – Khartal Rekha – Bhanwani tánc | Samda – Kalbelia tánc.

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. 2. oldal

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.