A brit ikon két koncertet is ad

Status Quo Magyarországon koncertezik

Négy évtizedes történetével és több mint ötven slágerlistás dalával a Status Quo a brit rockzene egyik legnagyobb - és máig legstabilabb - csapat.

2008.06.10 19:00ma.hu

Az angol Status Quo a világ egyik leghosszabb ideje működő zenekara. A két alapító tag Alan Lancester és Francis Rossi, már 1962-ben megkezdték a közös munkát, melyből 1967-ben, egy másik húzó ember, Rick Parfitt csatlakozásával jött létre a Status Quo. 

A 70-es évektől kezdve lehetett igazán Status Quo őrületről beszélni. Fanatikus rajongóik végigjárták velük egész Európát. A zenekar nem hagyott magának sok pihenést. A turnékat újabb lemezek követték A Rossi-Parfitt duó által vezetett, sok-sok tagcserén átment veterán csapat 40 éves pályafutása alatt közel 30 albumot készített, melyek mindegyike magas színvonalon hozza azt a muzsikát, melyet a legkifejezőbben talán „hard boogie”-nek nevezhetnénk A hangszerelésükben rendkívül igényes, dallamos, rock & rollba hajló, gitárcentrikus, mégis könnyed, többségükben táncolható dalok megszólalásuk pillanatában azonnal köthetőek a zenekarhoz. Kiemelkedő nagy sikerük az 1994-es Come On You Reds című, toplistavezető szám, melyet a Manchester United focicsapattal közösen vettek fel.
 
Pályafutásuk egyik legnagyobb sikerét az 1986-ban megjelent, In The Army Now című album hozta, melynek címadó dala Magyarországon is hatalmas sláger volt. Az Angol közönség mindig szerette őket. Az 1972-es Piledriver lemezük óta mindig, minden lemezükkel feljutottak az eladási lista legjobb 50 helyére, többnyire még a 10-be is. 

Az 1+9+8+2 lemezükkel még vezették is. Eddig utolsóként, 2005-ben megjelent The Party Ain't Over Yet például a 18. volt. 2007 októberében jelent meg kiváló új lemezük, az In Search Of The Fourth Chord; ezzel turnéznak idén nyáron. a Status Quo semmit sem öregedett és ez a kortalanság áthatja az egész lemezt. Nincs semmi egetrengető, de még mindig jó dalokat írnak. Olyanok, amiket csak ők tudnak írni. Aki július 3-án ellátogat a Petőfi Csarnokba, illetve július 6 – án a debreceni Főnix Csarnokba, egy hatalmas házibulin vehet részt, melyen az igényes, kortalan, sallangoktól mentes szórakoztató muzsikáé lesz a főszerep.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.