A Kormorán család ünnepe

Koncertsorozat, filmzene és album Deák Bill Gyulának

A budapesti TF Atlétikai Csarnoka és Egyetemi Parkja (Bp. XII. Alkotás útja 44.) június 14-én délután és este helyet ad a Kormorán fémjelezte, immáron hagyományosnak tekintendő Családi Napnak. A már ötödik alkalommal, fél évtizede hívogató rendezvény a Kormorán család, azaz a zenekar, rajongói és barátai együttlélegzésének a legjobb terepe.

2008.05.29 16:48ma.hu

Könnyűzenei produkcióknál nem szokványos, sőt meglehetősen formabontó, de Koltay Gergely és csapata valóban egy nagy család élén áll, aki nem hiszi, megtapasztalhatja bármelyik Kormorán koncerten, legyen az a Felvidéken, a Dunántúlon, az Alföldön, Erdélyben vagy mint most, a magyar fővárosban. 

Az „Együtt az úton“ mottójú családi ünnepen már kora délutántól különböző programok várják a látogatókat és a muzsika szerelmeseit: kézműves kirakodóvásár, íjászverseny, a Chaplin Színház (zenés, táncos gyermekszínház), magyar táncház, a Kobak (Kormorán Baráti Kör) dalárda, a Felvidéki Rockszínház, és végül, de elsősorban pedig a Koltay Gergő vezette etno rock zenekar nagykoncertje. A Kormorán-műhely egyébként ezekben a hónapokban több zenealbumot is a „világra segít“. A hazai blues és rock királya, Deák Bill Gyula jubileumi lemezének a munkálatait a Kormorán-műhelyre bízta, a Hatvan csapás stílszerűen Bill kapitány hatvanadik születésnapja miatt már ki is jött április elején. 


Az erdélyi tematikájú Bálványosvár legendája instrumentális Kormorán-anyag a zenekar székely hegedűse, Gáspár Álmos ötletei alapján készül, és júniusban, a Családi Napon jelenik meg. A népszerű színművész, Papadimitriu Athina szintén Koltay Gergőékkel készíti hamarosan napvilágot látó új lemezét, amelyen görög „sanzonok“ magyar fordításban és saját szerzemények is hallhatóak lesznek. Két igazi rock-nagyágyú albumának nyári-ősz eleji születése felett is a zenekar bábáskodik.
 

A Kormorán egyik énekesnője, Tóth Renáta szólóanyagán egyébként az anyazenekar mellett az Eddából Pataky Attila és Alapi István is játszani fog. Az ország egyik legjobb rockgitárosa, Csillag Endre és Koltay Gergely pedig egy instrumentális heavy folk CD-vel rukkol elő, Csillagok, fáklyák, világítótornyok címmel, amelyen a különféle gitárok, a töröksíp, a duda és a tekerőlant kap főszerepet. 2007 novemberében jelent meg egyébként a Hungaroton kiadásában a Játék Karácsonykor című Kormorán zenealbum, amely a zenekar új adventi-karácsonyi dalait tartalmazza – és amely két hét alatt bearanyozódott. 

A Koltay Gergely vezette együttes adventi Jöjjetek Énhozzám Mindnyájan című nagykoncertjét december 15-én tartotta a fővárosi Körcsarnokban, amely ezen alkalomra zsúfolásig megtelt. A Kormorán-műhely mindeközben a Wass Albert életéről szóló Adjátok vissza a hegyeimet! című film zenéjén is dolgozott. A Koltay Gábor által rendezett, és Rékasi Károly főszereplésével nagy közönségsikerrel futó mű DVD változata a tél végén jelent meg, a filmzenét tartalmazó album pedig már szintén napvilágot látott. 

A zenekar a RockAréna szuperkoncert második napján, március 8-án lépett fel a Sportarénában, többek között a Bikini, a Karthago és a Zanzibar társaságában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.