Idén újra dübörög a rock Miskolcon

Félszáznál több rockkoncert egy helyen - Itt a II. JMB Rockfeszt!

A tavalyi sikerre tekintettel, idén újra dübörög a rock a miskolci Csanyik Majális Parkban - A II. JMB Rockfesztiválon többek között a Beatrice, Mini, Depresszió, Pokolgép, Zorall, Junkies, Snake Heart, Moby Dick, Ossian, Zanzibár, Ladánybene 27, KFT, Sziámi, a Magna Cum Laude lép fel.

2008.05.26 18:35ma.hu - Fotó: ossian.hu

A 2003-ban alakult JMB zenekar alapítója, Soós László tavaly szervezte meg társaival először a fesztivált a miskolci Csanyik Majális Parkban. A helyszín több szempontból is adott volt.

Egyrészt a helyiek többsége közel érzi magához a rockzenét, másrészt pedig itt rendezték Magyarország első rock fesztiválját ’73-ban, amit aztán csupán kevésbé sikeres próbálkozások követtek. A JMB Rockfeszt azonban már első alkalommal sikeres volt a látogatók és kritikusok visszajelzései alapján.

A fesztivál tavaly olyan fellépőkkel dicsekedhetett, mint a Skorpió, Ossian, Moby Dick, Lord, Omen, Cool Head Clan, Junkies, Bikini vagy a Prognózis. Idén a programsorozat már a zenekarokat és az infrastruktúra kialakítását tekintve is európai szintű lesz. A szervezők bíznak abban, hogy Miskolc ténylegesen kivívja a „Rock fővárosa” címet.

A nagynevű fellépők– idén fellép többek között a Beatrice, Mini, Depresszió, Pokolgép, Zorall, Junkies, Snake Heart, Moby Dick, Ossian, Zanzibár, Ladánybene 27, KFT, Sziámi, Magna Cum Laude - mellett természetesen amatőr, félprofi zenekarok is lehetőséget, meghívást kapnak.

A JMB Rockfeszt a rangos program ellenére idehaza messze a legolcsóbb a hasonló volumenű rendezvények közül. A belépők mindössze 2000 Ft-ba kerülnek, s egyetlen jegy minden napra érvényes!

A programok minden nap délutántól várják majd az érdeklődőket. A korai órákban kulturális, hagyományőrző és folklór műsorokon, kisebbségi rendezvényeken, a Magyar Vöröskereszt felvilágosító előadásain, valamint ismeretterjesztő programokon vehetnek részt a látogatók.

Emellett a szervezők nagy gondot fordítanak a fiatalság védelmére is, így a fesztivál kísérőprogramjaként drogellenes kampánnyal próbálják majd felhívni a figyelmet a kábítószer veszélyeire.

Kora estétől (18.00-02.00 között) pedig koncertek sora várja négy színpadon a rockzene kedvelőit.

A II. JMB Rockfesztre jegyet nyerni is lehet: június 6-án (csütörtökön) a belvárosi Széchenyi utcában koncertek, illetve vetélkedők lesznek, amelynek fődíja két személyre szóló 4 napos belépő a fesztiválra.

[1/2]next
  1. 1. oldal
  2. A fesztivál programja:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.