Most először nálunk a nagyszabású válogatás

Három hétig még megnézheti Andreas Fogarasi Információ tárlatát!

Már csak három hétig látható az Ernst Múzeumban Andreas Fogarasi Információ című kiállítása. A 2007-es Velencei Biennálén Arany Oroszlán-díjat nyert Kultur und Freizeit projekt mellett a kiállítás elsőként mutat be Magyarországon nagyobb szabású válogatást a művész elmúlt 7-8 évben készített munkáiból.

2008.06.09 19:00ma.hu

Már csak három hétig látható az Ernst Múzeumban Andreas Fogarasi Információ című kiállítása.

A 2007-es Velencei Biennálén Arany Oroszlán-díjat nyert Kultur und Freizeit projekt mellett a kiállítás elsőként mutat be Magyarországon nagyobb szabású válogatást a művész elmúlt 7-8 évben készített munkáiból.

"Fogarasi igazi színházat játszik, koncept elemekkel. Ha ez a könnyedség hiányozna a kiállításából, pusztán a rációval felfogható, magyarázatra szoruló halmaz lenne. De így, a játék elevenségével az idea és az élmény valahogy egyensúlyba kerül." (Götz Eszter, kultura.hu) 

"A kiállításból kiderül, hogy ha megfelelő következetességgel alkalmazzák, létezik olyan művészi perspektíva, amely nem megmagyarázza a világot, hanem rendszerezve újabb kérdésekkel bővíti. Fogarasi passzívnak tűnő, de kritikus és kérdésfeltevő megfigyelőként van jelen: egy-egy jól elhelyezett gesztusával, kiemelésével irányítja tekintetünket és gondolatainkat." (Mélyi József, Élet és Irodalom)

"Finom iróniával tekint az architektúrákra, nem érdekli a felszínes retró, viszont szívesen végignézi, ahogy a gondnok megküzd a táncterem harmonikaajtajával, ahogy szétnyílik a színháztér mennyezete, s ahogy a néma folyosókon végigszalad a mindent felfaló enyészet. (…) Fogarasi művészete elvont, spekulatív és talányos, de van benne egy jó adag költészet, sőt, nem egyszer humor is." (Rieder Gábor, Artportal)

Andreas Fogarasi: Információ

A kiállítás 2008. június 29-ig látható.

Nyitva tartás: kedd–vasárnap, 11–19 óra
Ernst Múzeum, 1065 Budapest, Nagymező u. 8.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.