Művésznő a felszínen és a mélyben

Finoman érzékeny és hasítóan éles - Megnyílik Michele Einert tárlata

Michele Einert, a legtörékenyebb művésznő, eddigi legátfogóbb kiállítása egy kibontakozási folyamatot követ nyomon - Finoman érzékeny és hasítóan éles művei egy illúzióvilágba csalogatnak. Önfeledten szórakoztató élményt és mélyen elgondolkodtató vizuális hatást ígérnek.

2008.05.16 19:00ma.hu

Michele Einert, a legtörékenyebb művésznő, eddigi legátfogóbb kiállítása egy kibontakozási folyamatot követ nyomon.

Finoman érzékeny és hasítóan éles művei egy illúzióvilágba csalogatnak. Önfeledten szórakoztató élményt és mélyen elgondolkodtató vizuális hatást nyújtanak.

Kiállítás-megnyitó:

2008. május 20., kedd, 17.30,

Volksbank Galéria, Budapest, XII. ker. Istenhegyi út 40/A

A kiállítás megtekinthető: május 20. - június 11., K-P: 10.00-18.00

Michele Einert, amerikai származású művésznő új műveit ezúttal a Volksbank Galériában mutatja be.

Einert festőművészként diplomázott, de pályája során különféle médiumokat is felhasznált műalkotásaiban.

A kiállítás Einert régebbi munkáival indul, és végigkövet egy kibontakozási folyamatot, ahol az absztrakció, a tárgyak és installációk egy figurális képi síkon egyesülnek.

Az organikus formák fatáblák rajzolatából bontakoznak ki. A régebbi absztrakt munkák mintha életre keltek volna; a színkavalkádokból kibuggyan az érzékeny, bizonytalan emberi forma, mely az emberi lét törékenységét és magányosságát jeleníti meg.

Einert figurái egyrészről egy játékos illúzióvilágba hívnak minket, ahol a Miró-szerű, gyermeteg sejt-szerű alapformák között kalandozik a szemlélő, másrészről, a kialakult formák - férfi és nő egymásnak háttal állva - a szerelemért, barátságért, társaságért és biztonságért vívott fáradt és szomorú harcra emlékeztetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.