Három hétig a világ lábaink előtt hever...

Hogy látják a gyerekek a Földet? - Makettkiállítás az Europarkban

Az egész világ a lábaink előtt hever mától az Europarkban - Három héten át, általános iskolák 3. és 4. osztályos tanulói által készített földgömbök színesítik a bevásárló központ egyébként is tarka világát. A cél: a környezetvédelem és a lokális társadalmi szerepvállalás fontosságának hangsúlyozása.

2008.06.02 19:40ma.hu

Június 2-től 22-ig minden látogató megtudhatja, hogy gyermekeink hogyan képzelik, hogyan ábrázolják Földünket.

Az EUROPARK egy hónapja meghirdetett, "Alkossátok meg saját világotokat" elnevezésű földgömb-makett pályázatára öt iskolából nyolc pályamű érkezett.

A gyerekek kreativitása határtalan voltát minden, általuk elkészített földgömb tükrözi. Elkészítésükhöz ugyanis a krepp papírtól kezdve a kartonpapíron át használtak kockacukrot, párnát, gyurmát is.

A kis műalkotások között szerepel egy ún. föld-puzzle, amelynek üzenete, hogy vigyázzunk bolygónkra, különben az szétesik, akár egy puzzle.

A kis kiállítás megnyitóján, amelyen Gajda Péter, Kispest polgármestere mondott beszédet, a gyerekeket gólyalábas bohócok fogadták és szórakoztatták a díjátadásig.

A négytagú zsűri a virág formájú pályaműnek ítélte a fődíjat, ami egy kirándulás a Pécs melletti Mecsextrém Parkba.

Ezt követően, az egyébként zsűritagként is szerepet vállaló Lola adott a kis művészeknek fergeteges koncertet. A kevésbé táncos lábú nebulók mindeközben arcfestőnél és a lufi hajtogatónál állhattak sorba.

A bevásárló központ ezzel és más, hasonló aktivitással kíván szerepet vállalni a környezetvédelem és a lokális társadalmi szerepvállalás érdekében folyó küzdelemben.

Ezt a pályázatot ugyan csak a XIX. kerület általános iskolái között hirdették meg, mondandója, üzenete azonban mindenkinek szól.

A jövőben, július elején, ugyanígy a környezet védelmében szervez kiállítást, akkor, többek között PET-palackokkal harcolva a környezettudatos életvitelért.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.