Szubjektív programajánló a fesztiválra

Sziget 3. nap - Hova menjünk ma?

Nemcsak a koncertek, hanem a fesztivál egyéb típusú programjai is remek szórakozást nyújtanak péntekre is. A konyhafőnök ajánlata mellett ismét van egyéni csemege is az étlapon!

2012.08.10 12:55ma.hu

Napi ajánlónkat szokás szerint ezúttal is az est fő attrakciójának tekinthető zenekarral, a Nagyszínpadon fellépő The Stone Roses együttessel kezdjük. Az Angliából érkező csapatot a brit gitárpop legnagyobb hatású zenekaraként emlegetik, a fesztiválozó közönség előtt sem ismeretlen, bár még jócskán a Sziget történetének kezdetén, 1996-ban jártak legutóbb. Nem sokkal ezután feloszlottak, és csak tavaly jelentették be visszatérésüket, így még nagyobb eseménynek tekinthető, hogy máris elfogadták a felkérést az óbudai fellépésre.

A fél 10-kor kezdődő koncertet viszont nyilvánvalóan számtalan egyéb program is megelőzi. A koncertek kínálatában olyan előadókkal találkozunk, mint az ugyancsak nagy-britanniai The XX, amely fiatal, mindössze három évre visszanyúló múltjával együtt is az egyik legismertebb alternatív bandává nőtte ki magát. Az A38 sátrában igazi nemzetközi kavalkád várható új-zélandi, brit, magyar, dán, amerikai és kanadai fellépőkkel, stílusban pedig afrobeat, folkos-popos-rockos turmix, bossa nova és hip-hop is megtalálható lesz a The Black Seeds, a Wild Beasts és Agnes Obel jóvoltából.

Kukadobosok a Szigeten (Fotó: ma.hu)


Ugyanitt lép fel a magyar Compact Disco, akit talán senkinek nem kell bemutatni: aki a rádiókban és a zenecsatornákon nem találkozott velük, az biztosan megismerhette őket az idei Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol hazánkat képviselték. A koncert után nem sok idejük lesz pihenni, mert azonnal rohannak át a sátortól néhány méterre, a Nagyszínpaddal szemközti Pálinkaházhoz, ahol a Magashegyi Underground és a Maszkura és a Tücsökraj közreműködésével együtt elindítják a Sziget leghosszabb és remélhetőleg legboldogabb koccintósorát.

Az elektronikus bandának ráadásul van is oka koccintani a puszta jókedven túl: Sándor Attila basszusgitáros szombaton vezeti oltár elé gyönyörű kedvesét.

A Magyar Zenei nagyszínpadra is érdemes ma ellátogatni, ahol az Akkezdet Phiai, a Kowalsky meg a Vega, a Heaven Streat Seven, a Punnamy Massif és a Vad Fruttik adják egymásnak a stafétát, éjszaka pedig kis szerencsével belebotolhatunk valamelyik vidám csapatba, akik kukadobolással vezetik le a felesleges energiát, igazi örömzenélésbe átcsapva: a szigetlakókból spontán szerveződő alkalmi "zenészcsapat" az afrikai dobosokat is megszégyenítő törzsi hangulatot teremtett már több este során, énekléssel, tánccal kiegészítve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.