Szerdai programajánló

Sziget 2012 - Hova menjünk ma?

A három "nem hivatalos" nap után szerdán végre teljes üzemmódba kapcsol a Sziget Fesztivál, már minden színpad és minden helyszín várja a látogatókat. De mivel?

2012.08.08 12:59ma.hu

A szerdai nap "főszereplője" a 22 órakor színpadra lépő Placebo, akiket talán egyetlen szigetlakónak sem kell túlzottan bemutatni: a brit csapat többször járt már nálunk, de nemcsak a hazai közönség imádja őket, hanem nekik is bevallottan a Sziget az egyik kedvenc szabadtéri programjuk évek óta. A Pop-Rock Nagyszínpadon fellépő banda 2009 óta nem adott ki új stúdióalbumot, bár a hírek szerint a nyári szezon végén végre újra stúdióba vonulnak. Addig viszont a magyarországi közönséget szórakoztatják, a koncertet ráadásul élőben közvetítik a YouTube jóvoltából az interneten is.

Jóval sötétedés előtt is érdemes azonban kilátogatni a Szigetre, például az OTP Bank Világzenei Party Nagyszínpadára, ahol 18.30-tól a 10 éves Che Sudaka lép fel. A spanyol ska-csapat eredetileg illegális utcazenélésből próbálta megkeresni - szó szerint! - a kenyérrevalót, de végül nemcsak a maguk életét tették jobbá, hanem annyi embernek sikerült örömet okozniuk, hogy végül elindultak a világhírnév felé vezető úton. Ma már nem okoz nekik fejfájást, hogy lesz-e másnap hol aludniuk és mit enniük.

Vízpárával hűtik a Nagyszínpad előtti teret (Fotó: ma.hu)


A Sziget legnagyobb fedett sátrában felállított A38 színpadon 16.30-tól a magyar Kerekes Band látható-hallható, akik több mint tíz éves múltat tudhatnak magukénak, napjainban viszont kétségtelenül a tavaly áprilisban megjelent What the Folk? című nagylemezükkel, arról is főképp a Mr. Hungary (One more drink, Lacikám) című számmal robbantak be a szélesebb közönség elé. Ahogy a fesztivál hivatalos honlapján olvasható: "Tízből kilenc betyár az ő számaikat fütyüli a popetnográfusok szerint, a fennmaradó egy meg sosem látott sárgarépát - de lehet, hogy pirospaprikát sem."

A Magyar Zenei Nagyszínpadon igazán változatos programmal találkozhat a nagyérdemű: a szabadszájúságáról is ismert Ganxsta Zolee és a Karteltől az Anima Sound Systemen át a Magna Cum Laudéig bezárólag számos stílus kedvelői megtalálhatják a számításaikat, de ugyanitt lép fel ma a PUF és a Budapest Bár is.

Az Open Színpad is elsősorban a magyar zenészeké ezen a napon, leszámítva a 17 órakor nyitó Blue Nipple Boy nevezetű román bandát, a rap kedvelőit itt Dopeman szórakoztatja, aki pedig extrém látványra is vágyik a jó zenék mellett, annak mindenképp ajánljuk az Anna & the Barbies együttes koncertjét.

A Roma Sátorban látható Snétberger Camp vagy épp a Besh o droM Stereo Partizan fellépése mellett a Porondszínházban szintén megnézésre ajánljuk az esti színházi előadások előtt Kovács András Péter (KAP) és Mogács Dániel stand up-estjét, a fáradtságot pedig az Afro-Latin Színpad & Világfaluban lehet lerázni egy kiadós afro party keretében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.